Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-29@01:55:37 GMT

ابداع ماسکی که بوی بد دهان را می‌گیرد

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۱۰۴۲۹

ابداع ماسکی که بوی بد دهان را می‌گیرد

به گزارش اکوفارس، با آشفتگی وضع شیوع بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ در سراسر جهان، صنعت تجهیزات حفاظت شخصی (PPE) شاهد رونق سفارشات بوده است و هر هفته محصولات جدیدی را به خود می‌بیند که خیلی زود وارد بازار می‌شوند. تجهیزات حفاظتی شخصی به ابزار، تجهیزات و پوشش‌های محافظتی اطلاق می‌گردد که استفاده کننده را در برابر هرگونه خطرات سلامتی یا ایمنی در محل کار محافظت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تجهیزات حفاظتی شخصی شامل مواردی چون کلاه ایمنی، دستکش، محفاظ چشم، جلیقه ضدگلوله، کفش ایمنی، ماسک غواصی، محافظ گوش و تجهیزات تنفسی هستند.

اکنون گروهی از محققان موسسه فناوری هند(IIT)، یک ماسک N۹۵ جدید را طراحی کرده‌اند. اما آنچه این ماسک را از سایر ماسک‌های N۹۵ متمایز می‌کند این واقعیت است که یک لایه کربن فوق فعال دارد که با استفاده از "فناوری بدون بو"(odorless technology) تولید می‌شود و قادر است بوی بد دهان را که در اثر استفاده از ماسک می‌تواند آزاردهنده باشد، از بین ببرد. لایه بیرونی این ماسک نیز با نانوذراتی باردار شده است که به عنوان یک سد برای خنثی سازی ویروس‌ها عمل می‌کند.

اما فناوری بدون بو چیست؟ شاید همه تجربه کرده‌ایم که وقتی چند ساعت ماسک می‌زنیم، قسمت درونی ماسک بوی بدی می‌گیرد. این بو همان بوی نفس ما است که با باکتری‌های که با بازدم خود بیرون می‌دهیم و در ماسک گیر کرده‌اند، مخلوط شده است.تیم طراح این ماسک جدید با هدف ارائه یک ماسک چند منظوره که علاوه بر محافظت در برابر باکتری‌ها و ویروس‌ها قادر باشد بوی بد درون ماسک را نیز از بین ببرد شروع به طراحی آن کرد.کربن معمولا ماده‌ای مضر برای بدن است، اما با تغییر خصوصیات آن، استفاده از آن در ماسک ایمن می‌شود.

این دقیقاً همان چیزی است که تیم با باردار کردن کربن و استفاده از آن برای ایجاد یک لایه کربن فوق فعال در داخل ماسک به آن رسید.منافذ این لایه کربنی ظریف‌تر از لایه‌های دیگر است و باعث می‌شود این ماسک در برابر آلاینده‌های خارجی و ویروس‌هایی مانند کروناویروس جدید نفوذناپذیر باشد.بنابراین وقتی بو وجود داشته باشد، لایه کربنی، ذراتی را که منجر به بوی بد می‌شوند، می‌مکد.طبق گفته سازندگان، مراحل آزمایش این ماسک به پایان رسیده است و اکنون آماده تولید انبوه است. دکتر "پاتیل" سرپرست این مطالعه اعلام کرد که این ماسک توسط شرکت استارتاپی "E-spin Nanotech" تولید خواهد شد. در حالی که این ماسک در آینده نزدیک آماده عرضه به بازار خواهد بود، محدوده قیمت آن احتمالاً بالاتر از ماسک‌های معمولی N۹۵ خواهد بود.

 

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: لایه کربن بوی بد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۱۰۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رصد عنکبوت در سیاره سرخ

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، مدارگرد مارس اکسپرس آژانس فضایی اروپا، عکس جدیدی را از ویژگی‌های کوچک و تاریک سیاره سرخ ثبت کرده که به عنکبوت‌ شباهت دارند. 

بررسی‌های صورت گرفته از تصاویر مذکور، این ویژگی‌ها را ‌مانند گروهی عنکبوت نشان می‌دهد که در منطقه‌ای از مریخ موسوم به اینکا سیتی (Inca City) واقع در نزدیکی قطب جنوب سیاره سرخ در حال حرکت هستند و اگرچه در روز زمین بارش‌های مداوم شکوفا شدن گل‌ها را در پی داشته اما، در سیاره سرخ شاهد لشگر عنکبوت‌ها هستیم.

این ویژگی‌های کوچک و تاریک از میان شکاف‌های سطح مریخ جوانه می‌زنند. دانشمندان می‌گویند، این پدیده زمانی ظاهر می‌شود که نور خورشید بهاری بر لایه‌های دی اکسید کربن که در زمستان تاریک مریخ رسوب کرده‌اند، می‌تابد.

 براساس بیانیه آژانس فضایی اروپا،  یخ دی‌اکسید کربن به نوبه خود در لایه زیرین سطح مریخ به گاز تبدیل می‌شود و درنهایت تجمع حاصل از آن به شکل یخ ضخیم درمی‌آید‌.

گاز آزادشده، غبار تیره را از زمین زیرین خود به سمت بالا می‌برد و در نهایت گرد و غبار را وادار می‌کند تا پیش از نشستن روی سطح، مانند آب فوران‌کرده از یک آبفشان، از لایه‌های بالایی یخ پرتاب شود. این امر، ساختارهای ترک‌خورده و عنکبوت‌مانند را در اندازه ۴۵ متر تا یک کیلومتر ایجاد می‌کند.

منطقه موسوم به اینکا که به طور رسمی با نام «آنگوستوس لابیرینتوس» (Angustus Labyrinthus) شناخته می‌شود، شبکه‌ای خطی و تقریباً هندسی از برآمدگی‌ها مانند آنچه که روی زمین است را به نمایش می‌گذارد و بخشی از یک ویژگی دایره‌ای به عرض تقریبی ۵۳ مایل (۸۶ کیلومتر) است.

مقامات سازمان فضایی اروپا در بیانیه‌ای گفتند: ما هنوز دقیقاً مطمئن نیستیم که منطقه اینکا چگونه شکل گرفته، ممکن است تپه‌های شنی در طول زمان به سنگ تبدیل شده باشند. شاید موادی مانند ماگما یا ماسه از میان صفحات شکسته سنگ مریخ به بیرون نفوذ کرده و این منطقه شکل گرفته است.

جدیدترین تصاویر از  این منطقه توسط دوربین استریو با وضوح بالا مدارگرد مارس‌اکسپرس در ۲۷ ماه فوریه حدود دوماه پیش هنگام فصل پاییز مریخ ثبت شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ
  • فناوری هشدار دهنده بلعیده شدن باتری ابداع شد
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • تولید الماس فقط در ۲ ساعت و نیم!
  • مزایای کریدور حمل‌ ونقل سبز و دیجیتال دریایی چیست؟
  • عکاسی از انبوه عنکبوت‌ها روی مریخ
  • ابداع جوراب‌هایی الکترونیکی برای رهایی‌بخشی بیماران دیابتی از زخم پا
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • مزایای کریدور حمل‌ونقل سبز و دیجیتال دریایی چیست؟