Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@19:35:07 GMT

ماسک و دستکش پارچه‌ای استفاده کنید

تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۵۲۴۱۵

ماسک و دستکش پارچه‌ای استفاده کنید

ایسنا/همدان رئیس اداره نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان با بیان اینکه کروناویروس تأثیرات مثبت و منفی زیادی بر روی محیط زیست گذاشته است، توصیه کرد: مردم به جای استفاده از ماسک یا دستکش یکبار مصرف، نوع پارچه ای را جایگزین کنند.

ایرج اسدی در گفت‌وگو با ایسنا، توضیح داد: به علت شرایطی که در آن قرار داریم و به تبع آن استفاده بسیار زیاد از شوینده ها، ماسک، دستکش و ظروف یکبار مصرف پلاستیکی تأثیرات مخربی را بر روی محیط زیست شاهد خواهیم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: توصیه های فراوانی بود که دستکش و ماسک ها را در جایی بیندازیم که جمع آوری و مدیریت شوند تا باعث انتشار آلودگی نشوند اما به علت نوظهور بودن این پدیده، تقریباً هیچ زیرساختی برای مدیریت پسماندها حتی در شهرهایی که از سطح فرهنگی بالایی برخوردار هستند، نداشتیم و با خیل عظیمی از پسماند ماسک، دستکش و ظروف یکبارمصرف مواجه شدیم.

اسدی افزود: به علت اینکه انسان اشرف مخلوقات است و تمام تلاش هایی که در عرصه حیات اتفاق می افتد، برای حفظ سلامت و امنیت رفاه انسان است پس قاعدتاً چاره ای نداریم جز اینکه یکسری راهکارها را به کار بگیریم تا میزان ابتلا به این بیماری کمتر شود و بتوانیم جان انسان ها را نجات دهیم همچنین به علت اینکه همیشه پیشگیری را مقدم بر درمان فرض شده و هزینه بالای بیماران برای سیستم درمانی ناچار به استفاده از شوینده ها و دیگر ابزار بهداشت هستیم.

وی در رابطه با رهیافت این معضل محیط زیستی بیان کرد: توصیه ما فعالان محیط زیست به مردم این است که حتماً قرار نیست از ماسک یا دستکش یکبار مصرف استفاده کنند، آنها می توانند ماسک یا دستکش پارچه ای را جایگزین آن کنند.

اسدی با اعلام اینکه با شیوع کروناویروس کربن کمتری تولید شده است، بیان کرد: وقتی فعالیت های تولیدی، اقتصادی، صنعتی، خدماتی و اجتماعی به علت بیماری کرونا محدود می شود بخش عمده ای از انتشار کربن که به واسطه این فعالیت ها اتفاق می افتد، کمتر می شود.  

وی ادامه داد: در کارخانه ها به علت مصرف سوخت و فرآیندهایی که در چرخه تولید اتفاق می افتد، منتهی به تولید یکسری آلاینده ها از خانواده کربن می شود و هنگامی که به علت بیماری کرونا این فعالیت ها را محدود می کنیم طبیعتاً کربن کمتری تولید می شود.

این فعال محیط زیست در رابطه با تأثیر محدودیت های اجتماعی اعمال شده بر روی کاهش تولید کربن، توضیح داد: هنگامی که به علت محدودیت ها و معذوریت ها به مردم توصیه می شود در خانه بمانند، خودروهای کمتری در سطح شهر تردد می کنند، در نتیجه آن، مقدار سوخت کمتری مصرف و قاعدتاً مقدار کربن کمتری تولید می شود.

اسدی با تأکید بر اینکه کروناویروس یک پدیده ناخوشایند است و سلامت جوامع را تحت تأثیر قرار داده، خاطرنشان کرد: از نظر شاخص های محیط زیستی، کروناویروس باعث شده انتشار کربن کمتری صورت بگیرد و میزان آلاینده های جوی کمتر شود.

وی در رابطه با مشکلات هر ساله ای که در روز طبیعت اتفاق می افتد اما امسال به علت شیوع کرونا و رعایت مسائل بهداشتی این مراسم اتفاق نیفتاد، گفت: هر سال از چند روز قبل به مردم توصیه می کنیم هنگامی که از گردشگاه های طبیعی بهره می برند مسائل زیست محیطی را رعایت کنند، کمتر زباله بریزند و دچار تخریب شوند اما امسال که مردم به طبیعت مراجعه نداشتند، اثرات تخریبی کمتری به وجود آمد و اینگونه استنباط شد که بیماری کرونا بر خلاف تمام اثرات مخربی که بر سلامت، رفت و آمدها، روابط اجتماعی و اقتصادی داشت، در مقوله محیط زیست باعث شد کمتر آلودگی هوا و انتشار کربن صورت بگیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی ماسك دستکش محیط زیست کربن آلودگی هوا کروناویروس اتفاق می افتد محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۵۲۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است

امین طلاب در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: اخیراً شاهد انتشار فیلم‌هایی در فضای مجازی مبنی بر برداشت غیر اصولی بارناکل از لاک‌پشت‌های دریایی در استان بودیم که این اقدام غیرقانونی و مغایر با اصول حفاظت از محیط زیست است و با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.

وی با بیان اینکه بارناکل‌ها موجوداتی سخت‌پوست هستند که به طور طبیعی به سطوح سخت مانند صخره‌ها، کشتی‌ها، اسکله‌ها و حتی لاک لاک‌پشت‌های دریایی می‌چسبند، اظهار داشت: این موجودات بخش طبیعی از اکوسیستم دریایی هستند و می‌توانند فواید متعددی برای میزبان خود داشته باشند.

رئیس محیط زیست دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر افزود: برداشتن بارناکل‌ها از لاک لاک‌پشت‌های دریایی در اکثر موارد ضرورتی ندارد و این موجودات به ندرت به سلامتی لاک‌پشت‌ها آسیب می‌رسانند.

طلاب با تاکید بر اینکه برداشت غیر اصولی بارناکل‌ها می‌تواند برای لاک‌پشت‌ها استرس‌زا و آزاردهنده باشد و به پوسته آنها آسیب برساند و آنها را در معرض عفونت قرار دهد، تصریح کرد: برداشت بارناکل‌ها فقط در موارد خاص و توسط متخصصان مجرب و با مجوز سازمان حفاظت محیط زیست باید انجام شود.

رئیس اداره محیط زیست دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر از مردم خواست در صورت مشاهده چنین اقداماتی، مراتب را به اداره کل حفاظت محیط زیست استان یا پاسگاه‌های ساحلی اطلاع دهند.

وی خاطرنشان کرد: حفاظت از محیط زیست دریایی و جانوران ارزشمند آن وظیفه‌ای همگانی است و همه باید در این راستا تلاش کنیم.

بارناکل، گروهی از بندپایان زیرشاخه سخت پوستان، رده ماگزیلوپودا یا آرواره پایان و خرچنگ‌های دریایی محسوب می‌شود.

این جانور سخت پوست، معمولاً به سطوح مختلف آب از جمله صخره‌ها، اجسام غرق شده در آب، سازه‌های آبی و حتی بدنه کشتی‌ها و قایق‌ها می چسبد.

بارناکل‌ها همچنین رابطه همزیستی با برخی جانوران دریایی مانند خرچنگ، لاک پشت، وال و مارماهی دارند. این سخت پوستان دارای صفحاتی هستند که آنها را در برابر جانوران شکارچی محافظت می‌کند.

کد خبر 6089606

دیگر خبرها

  • برگزاری جشنواره زمین پاک در آستارا
  • مشارکت اجتماعی در حفظ محیط زیست
  • راه‌اندازی تیمارگاه حیات وحش در خراسان رضوی
  • دو رأس بزغاله کوهی به دامان طبیعت بازگردانده شدند
  • کشف و ضبط ۴۶۳ جوجه چکاوک قاچاق در همدان
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است
  • بازگردان پرندگان به طبیعت به همت دوستدار محیط زیست