Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-29@02:35:52 GMT

به‌کارگیری سوپرکربن فعال در تولید ماسک‌های تنفسی

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۲۱۲۱۹

به‌کارگیری سوپرکربن فعال در تولید ماسک‌های تنفسی

رویا خسروی مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری ایسکانیوز، درباره محصول تولیدی این شرکت گفت: فعالیت اصلی این شرکت تولید جاذب‌های کربنی است و در حال حاضر در مرحله نمونه سازی سوپر کربن فعال هستیم که این سوپر کربن‌ جزو ابرجاذب‌ها به شمار می‌رود. سوپر کربن فعال، کریستال‌های خیلی کوچکی است با ساختاری شبیه گرافیت و از آن جهت دارای اهمیت است که فضاهای خالی خیلی زیادی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره محصول این شرکت برای مقابله با ویروس کرونا، گفت: این نوع کربن فعال به علت داشتن حفرات درونی زیاد، اجازه عبور ویروس کرونا را از خود نمی‌دهد و آن را در حفره‌های خود، گیر می‌اندازد.

خسروی افزود: یکی از کاربردهای این نوع کربن فعال‌، استفاده در ماسک‌های تنفسی است. می‌‌توان این کربن فعال را در داخل سوپاپ‌ کار گذاشت و این امر باعث می‌شود ویروس در منافذ کربن فعال گیر بیفتد، بنابراین نمی‌تواند وارد دهان یا دستگاه تنفسی و ریه انسان شود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان ادامه داد: ماسک‌‌های پارچه‌‌ای قابلیت غربال کردن ذرات میکرونی را دارند در صورتی که اندازه ویروس، نانو متر است. بنابراین به راحتی از منافذ پارچه عبور کرده و وارد دهان می‌شود.

خسروی خاطرنشان کرد: شرکت ما نمونه آزمایشگاهی این محصول را تولید کرد و در مرحله نمونه‌سازی آن هستیم. برای اینکه به مرحله تولید انبوه برسد باید پنج مرحله (فاز تحقیقاتی، تولید نمونه آزمایشگاهی، بزرگ کردن مقیاس دستگاه‌ها و تولید نیمه پایلوت محصول) را پشت سربگذارد.

وی با انتقاد از مسئولان درباره حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: متاسفانه صحبت‌های مسئولان بیشتر در حد شعار است و هیچ‌گونه حمایت اصولی از شرکت‌ها نمی‌شود. به عنوان مثال یک صندوق در زمان شیوع کرونا از دانش‌بنیان‌ها خواست که برای مقابله با این ویروس همکاری کنند و در قبال آن صندوق نیز وام و تسهیلاتی با سود 4درصد در اختیار متقاضیان قرار دهد؛ اما متاسفانه چنین نبود. بعد از مراجعه به این صندوق و ارائه تضامین لازم متوجه شدیم که این تسهیلات با سود 11 درصد است که با گفته‌های خودشان مغایرت دارد.

خسروی تأکید کرد: متاسفانه بروکراسی‌های اداری باعث می‌شود که شرکت‌های فعال در این عرصه به فعالیت خود ادامه ندهند؛ بنابراین دولت و مسئولان باید در جهت رفع مشکلات این شرکت‌ها گام بردارند نه اینکه چوب لای چرخ شرکت‌ها قرار دهد.

گفتنی است کربن فعال مادهای کریستالی و غیر گرافیتی است که به علت داشتن حفره‌های درونی زیاد به عنوان جاذب در صنایع مختلفی مانند نفت، گاز تصفیه آب و پساب‌های صنعتی، صنایع دارویی و غذایی و… به کار می رود. کربن‌های فعال از مواد اولیه کربن دار مختلف به روش شیمیایی یا فیزیکی تهیه می‌شوند، بعضی از موادی که برای تولید کربن فعال استفاده می شوند.

کربن‌های فعال در اشکال گرانولی، پودری، اکسترودی و فیبری تهیه می‌شوند. در خواص کربن فعال پارامترهای مختلفی مانند ماده اولیه، روش فعالسازی، نسبت آغشتگی و نوع ماده آغشته کننده، دمای فعالسازی، زمان ماند در دمای نهایی و سرعت افزایش دما دخالت می‌کنند. علاوه بر شرایط تولید کربن، نوع مواد اولیه در خواص کربن فعال تولیدی موثر است.

انتهای پیام/

169 / 336 دانش بنیان ویروس کرونا سوپر کربن رویا خسروی تولید ماسک‌­های پارچه‌­ای

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانش بنیان ویروس کرونا تولید ماسک های پارچه ای دانش بنیان کربن فعال شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۲۱۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، حمزه کازرونی مدیرعامل شرکت دانش بنیان فعال درزمینه تولید مواد نانو ساختار و  مستقر در پارک فناوری پردیس در خصوص فعالیت‌های این شرکت توضیح داد: حوزه فعالیت این شرکت در تولید کاتالیست‌ها و مواد نانوساختار است که از سال ۱۳۸۹ فعالیت خود را آغاز کرده است. مأموریت شرکت، ورود در فناوری‌های سطح بالا در نانوفناوری است.

وی افزود: عمده محصولات تولیدی و فناوری‌های توسعه یافته در این شرکت دانش‌بنیان در اختیار چند شرکت محدود در جهان بوده که توسط متخصصان این شرکت بومی سازی شده است.

کازرونی نمونه‌هایی آورد و گفت: به عنوان نمونه در حوزه کاتالیست ها، این شرکت بر روی کاتالیست‌های ریفرمینگ نفتا فعالیت داشته است که در تولید بنزین کاربرد دارد.

کازرونی ادامه داد: از دیگر محصولات جدید این شرکت می‌توان به نانوافزودنی سوخت دیزل اشاره کرد که جزو آخرین فناوری‌های افزودنی سوخت می‌باشد و در اختیار یک شرکت آمریکایی بوده است که در داخل بومی سازی شده است.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، در پایان از تولید لیسانس بر اساس فناوری ODH خبر داد و گفت: این لیسانس برای اولین بار در دنیا توسط این شرکت ایجاد شده و برنامه ریزی جهت توسعه فناوری آن در مقیاس صنعتی در حال اجرا است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سازمان اوقاف از جهش اقتصادی و مؤسسات دانش‌بنیان حمایت می‌کند
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر توسط یک شرکت دانش‌بنیان
  • افزایش اشتغالزایی و رونق تولید از آثار و برکات وقف محسوب می‌شود
  • جهش تولید با ورود شرکت‌های دانش‌بنیان ‌محقق می‌شود
  • موتور ایرانی برای خودروی ایرانی
  • رونمایی از هفت محصول دانش بنیان کشاورزی در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی خراسان رضوی
  • نقش آفرینی جوانان نخبه در توسعه جهش تولید/جلوی مونتاژ‌ها را بگیرید